De laatste punten plannen

Nadat we besloten hebben dat de vriendschaps ton niet meer te doen is, gaan we voor de wind over de Binnen Breesem terug richting Noord Holland. De halfwinder gaat omhoog en we bekijken eens even goed wat we nog kunnen doen de komende 24 uur.

Zondag moeten we voor 17:00 finishen anders zijn we al onze punten kwijt. Dus we kunnen niet heel veel risico’s meer nemen. Sommige onderdelen die we nog niet gedaan hebben zijn te ver weg en niet meer haalbaar (bijvoorbeeld de Piet Scheve plaat die we hebben laten liggen bij Ameland). Andere vragen om veel water of tijd en kosten dus een kostbare hoogwater. Alle punten halen is hoe dan ook niet haalbaar.

De opties die we nog in de buurt hebben zijn: een peiling in het Amsteldiep (1 punt), Noorderhaaks (4 punten), de bed opdracht (2 punten) en de bad opdracht (4 punten).

Bij het Noorderhaaks moeten we 3,5 uur voor laagwater vast lopen. Dat kan vannacht rond een uur of 5. Dan komen we op zondag om 12:30 los en moeten we als de wiedeweerga richting den Oever. We hebben stroom mee, maar wel wind nodig dan nog.

Tijdens het droogvallen bij Noorderhaaks kunnen we dan meteen de bed opdracht (2 punten) uitvoeren en een foto maken vanuit de mast van mensen die naast de boot staan en ZBR10 vormen.

De bad opdracht van 4 punten is nog onbekend. Die zit in een envelop die we pas om 06:13 open mogen maken op zondag. Dus wie weet kunnen we die doen. Maar misschien ook niet.

Amsteldiep is dichtbij, en aangezien we te vroeg zijn voor Noorderhaaks gaan we dat even eerst doen.

Plaats een reactie

Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag