De bed opdracht

09:00 zondagochtend.

Floris, Emiel en Maaike slapen op de tafel

Tussen 8:30 en 9:00 gaan er verschillende wekkers af. Want om 9 uur is het laag water en dan kan de foto opdracht gedaan worden: een foto maken vanuit de mast van de crew die met hun lijven ZBR 10 maakt (voor de 10e editie van de Zachte Bed Race). Na weinig beraad wordt Maaike aangewezen als vrijwilliger om de mast in gehesen te worden. Zij kleedt zich dik aan tegen de wind, terwijl de rest juist de voeten ontbloot om door het water naar het zand van Texel te waden. Ook nemen ze een vuilniszak mee. Want een vuilniszak vol met gejut afval inleveren bij de finish levert ook een punt op.

Met geschreeuwde aanwijzingen van Maaike vanuit de mast, vormt de rest de formatie. Om te controleren of we het allemaal eens zijn met de foto, stuurt Maaike m even in de groepsapp. De tweede versie is goed.

Het jutten kan beginnen! Maaike vind het prima om in de mast te blijven, dus iedereen loopt de plaat op. Binnen schokkende tijd hebben we 1.5 vuilniszak vol. Iedereen weer aan aan dek (vanuit de mast of vanaf het zand) en erwtensoep eten dan maar. Want we moeten hoe dan ook wachten tot we los komen.

Het uitzicht vanuit de mast tijdens het jutten.

Nu de verjaardagswens samen met de ZBR10 foto doorsturen naar WalCo Marieke.

Tussenstand: 24/46

Eén reactie op “De bed opdracht”

  1. Wat een top foto’s. Geniet op afstand mee met jullie!

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag